تحلیل بنیادی کشت و صنعت جوین

ساخت وبلاگ

تحلیل بنیادی جوین

معرفی شرکت

شرکت کشت و صنعت جوین در تاریخ ۱۳۵۴/۱۱/۱۴ با سرمایه دویست میلیون ریال، در تهران به ثبت رسیده است و موضوع فعالیت خود را در قالب تاسیس کارخانه قند و بهره برداری از آن و خرید مواد اولیه و فروش تولیدات کارخانه و انجام امور اعم از تجاری، صنعتی، کشاوری، دامپروری و صنایع تبدیلی تعریف نموده است. این شرکت طبق پروانه تاسیس تولید محصولات زیر با پیش بینی کرده است:

  1. نگهداری ۱۵۰۰ راس گاو شیری برای تولید ۹۵۰۰ تن شیر در سال
  2. نگهداری ۱۰۰ هزار راس گوسفند پرواری
  3. تولید سالانه دو میلیون قطعه مرغ گوشیتی در سال
  4. احداث کارخانه دام و طیور به ظرفیت ۳۰ تن در ساعت
  5. احداث کشتارگاه گاو و گوسفند به ظرفیت روزانه ۱۰۰۰ راس گوسفند و ۷۵ راس گاو
  6. احداث کارخانه قند با ظرفیت نهایی مصرف ۵۰۰۰ تن در شبانه روز
  7. احداث سردخانه با ظرفیت ۳ هزار تن
  8. احداث کارخانه پنیر و کره هریک به ظرفیت ۴۵۰ تن در سال
  9. کشت چغندر قند علوفه ای در مزارع اختصاصی

که از اهدف فوق ، بند ۱ و ۴و ۶و ۷و ۹ به طور کامل و بند ۲و۳ با ظرفیت پایین اجرا شده است و بند ۵و۸ تاکنون تحقق نیافته است. با توجه به شرایط کشور، متقابلا احداث کارخانه اسید سیتریک و باغات- تحقیقات و فرآوری بذور مختلف اضافه شده اند.

سهمداران شرکت به شرح زیر می باشد:

تولید و فروش شرکت

بخش عمده تولیدات شرکت را دو محصول شکر و اسید سیتریک تشکیل می دهد. این شرکت ظرفیت تولید ۶۷ هزارتن شکر در سال و ۲۰ هزار تن اسید سیتریک در سال را دارد. همچنین بخشی از چغندر مورد نیاز خود را تولید می کند که ظرفیت آن ۵۰۰ هزار تن در سال است.

در ابتدای فعالیت اسیدسیتریک جوین، چین هر تن اسیدسیتریک را ۹۶۰ دلار می فروخت. با فعالیت کارخانه اسید سیتریک جوین، چینی ها در مراحل مختلف، تقاضای خرید کارخانه اسید سیتریک جوین را دادند که پذیرفته نشد. سپس پیشنهاد اجاره آن و بعد از آن منوپول کردن کل تولید اسیدسیتریک جوین را دادند که بازهم از طرف کشت و صنعت جوین پذیرفته نشد. بر این اساس چینی ها به منظور حذف این کارخانه، قیمت فروش اسید سیتریک به ایران را به ازای هر تن به ۴۶۰ دلار کاهش دادند تا کارخانه اسیدسیتریک جوین را هم همچون کارخانه اسیدسیتریک کرمانشاه از پای درآورده و برای هیمشه خاموش کنند. اما با مقاومت و اصلاحات شرکت در جهت بهبود کیفیت این اتفاق نیفتاد. با توجه به افزایش تقاضای اسید سیتریک کشور تولیدات شرکت نیز افزایش یافت و شرکت در پی عرضه این محصول در بورس کالا می باشد.
روند تاریخی و پیش بینی تولیدات شرکت به شرح جدول زیر می‌باشد:

شرکت در ۹ ماه ابتدایی سال مالی ۱۴۰۱، ۳۲,۱۰۰ تن شکر و ۱۳,۳۵۰ تن اسید سیتریک تولید نموده است و از این مقدار شکر تولیدی تنها ۹ هزار تن را به فروش رسانده است.

همچنین نرخ فروش شکر با توجه به نرخ مصوب اعلامی از قرار کیلویی ۱۸ هزار تومان، و نسبت تاریخی نرخ فروش شرکت به قیمت شکر طبق گزارش بانک جهانی و نرخ دلار و پیش‌بینی قیمت شکر طبق گزارش بانک جهانی برای سال های آتی برآورد شده است. نرخ فروش سال ۱۴۰۱ برای دوره زمانی پس از مصوبه شورای رقابت و ۴ ماه اخر این سال مالی در نظر گرفته شده است. میانگین نرخ فروش اسید سیتریک فصل آخر سال مالی ۱۴۰۱نیز ۶۴۰,۰۰۰ ریال فرض شده است.

مواد مصرفی

عمده مواد مصرفی شرکت، چغندر برای تولید شکر ، و شکر برای تولید اسید سیتریک می باشد. در پیش بینی در نظر گرفته شده است که بخشی از چغندر مورد نیاز را از تولیدات خود مصرفی کند و تمام شکر مورد نیاز برای تولید اسید سیتریک را نیز از تویدات خود مصرف کند.

روند تاریخی و پیش بینی چغندر مصرفی به شرح جدول زیر است:

نرخ چغندر مصرفی بر اساس نسبت میانگین بلند مدت نرخ چغندر به نرخ شکر برآورد شده است. همچنین نرخ چغندر ۱۴۰۱ طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، در نظر گرفته شده است و برای دوره زمانی پس از مصوبه مذکور و ۴ ماه باقیمانده سال مالی لحاظ گردیده است.

مفروضات تحلیل

جهت برآرود سود و زیان سال های آتی شرکت، مفروضات در نظر گرفته شده است:

سود و زیان

باتوجه به مفروضات عنوان شده، سود و زیان تاریخی و پیش بینی سال های اتی به شرح جدول زید می باشد:

سبزرهان بورس...
ما را در سایت سبزرهان بورس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : isabzrahanbourse بازدید : 72 تاريخ : چهارشنبه 26 بهمن 1401 ساعت: 15:57