تحلیل سهم "ثمسکن"

ساخت وبلاگ

تاریخچه:

شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن در تاریخ 1369/2/6 به منظور پاسخگویی به نیاز مشتریان بانک مسکن تاسیس گردید. از ابتدای تاسیس تاکنون عملیات اجرایی 67631 واحد مسکونی در قالب 415 پروژه توسط شرکتهای گروه سرمایه گذاری مسکن شروع شده و 59374 واحد مسکونی به بهره برداری رسیده است. علاوه بر آن در ساخت مجتمع های تجاری ، اداری و آموزشی و غیره فعالیت های چشمگیری انجام شده است. شــرکتهاي تابعــه شــرکت گــروه ســرمایهگذاری مســکن در 28 اســتان و 36 شــهر کشــور، گســترده شــدهاند. ایــن شــرکتها در حــال حاضــر 257.8 واحــد مســکوني در دســت ســاخت و حــدود 587.3 واحــد مســکوني در مرحلــه طراحــي، مطالعــه و بررســي دارنــد. شــرکت در ســال 82 از ســهامی خــاص بــه ســهامی عــام تبدیــل و در ســال مذکــور در بــورس اوراق بهــادار تهــران پذیرفتــه شــد. گــروه ســرمایه گذاری مســکن در تاریــخ 85/12/6 بــا شــماره 10375 بــه عنــوان نهــاد مالــی نــزد ســازمان بــورس و اوراق بهادار پذیرفته شده است.

ماهیت کسب و کار شرکت:

شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن در سال ۱۳۶۹ تاسیس شد و از همان ابتدای تاسیس تاکنون ۴۱۵ پروژه توسط شرکت آغاز شده و به بهره برداری رسیده است. علاوه بر آن در ساخت مجتمع های تجاری اداری و آموزشی ساخت آزادراه و خطوط انتقال آب و آماده سازی زمین فعالیت های چشمگیری انجام شده است. جایگاه شرکت در میان شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه در گروه خود، شرکت در جایگاه چهارم از نظر ارزش بازار قرار گرفته است.

نکات مهم شرکت:

فروش شرکت در مقایسه با سال مالی گذشته کاهش پیدا کرده است اما سود حاصل از سرمایه گذاری ها و همچنین سود خالص شرکت افزایش پیدا کرده است. درآمد خالص شرکت و همچنین سود عملیاتی شرکت نسبت به ۲ سال قبل افزایش نموده است و همچنین بدهی‌های شرکت کاهش پیدا کرده است. مهمترین ریسکی که در صنعت ساختمان شرکت با آن مواجه می باشد ریسک های مربوط به نرخ تورم و همچنین تحولات اقتصادی کشور میباشد که به صورت مستقیم در درآمد و سودآوری شرکت تاثیر گذار می باشند همچنین کاهش شدید قدرت خرید مسکن در میان خانوارها و افزایش بیشتر قیمت‌های فروش ، تاثیر گذاری شدید بر درآمد شرکت گذاشته است.

جایگاه ثمسکن در صنعت

شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن در نظر دارد به تقویت و توسعه تولیدات خود در بخش کاربری مسکن اقدام کند. این موضوع شامل تعریف و اجرای به‌موقع پروژه‌های مسکونی خود و همچنین حضور در شهرهای جدید دارای بازده مناسب است. فعالیت این شرکت متمرکز بر صنعت انبوه‌سازی، املاک و مستغلات است.

سرمایه و ترکیب سهامداران ثمسکن

سرمایه ثمسکن در بدو تاسیس مبلغ ۱۰٬۰۰۰ میلیون بوده که طی چندین مرحله افزایش سرمایه به‌شرح زیر، به مبلغ ۶٬۳۰۰٬۰۰۰ میلیون ریال رسیده است. آخرین افزایش سرمایه شرکت در سال ۱۴۰۱ و از محل سود انباشته بوده است.

تاریخ تصویب افزایش سرمایهدرصد افزایش سرمایهسرمایه جدید (میلیون ریال)محل افزایش سرمایه

۱۳۷۱۴۰۰۵۰٬۰۰۰آورده نقدی

۱۳۷۵۱۰۰۱۰۰٬۰۰۰آورده نقدی

۱۳۸۲۳۰۰۴۰۰٬۰۰۰مطالبات حال‌شده

۱۳۸۳۱۵۰۱٬۰۰۰٬۰۰۰آورده نقدی

۱۳۸۸۵۰۱٬۵۰۰٬۰۰۰سود انباشته، مطالبات حال‌شده و آورده نقدی

۱۳۹۰۳۳٫۳۳۲٬۰۰۰٬۰۰۰سود انباشته، مطالبات حال‌شده و آورده نقدی

۱۳۹۲۵۰۳٬۰۰۰٬۰۰۰سود انباشته، مطالبات حال‌شده و آورده نقدی

۱۳۹۴۶۶٫۶۷۵٬۰۰۰٬۰۰۰سود انباشته، مطالبات حال‌شده و آورده نقدی

۱۳۹۵۱۰۵٬۵۰۰٬۰۰۰مطالبات حال‌شده و آورده نقدی

۱۴۰۱۱۴٫۵۴۶٬۳۰۰٬۰۰۰سود انباشته

گروه مالی بانک مسکن با داشتن ۴۷٫۸۵ درصد از سهام ثمسکن، اصلی‌ترین سهامدار این مجموعه محسوب می‌شود. شرکت سرمایه‌گذاری گروه مالی سپهر صادرات با در اختیار داشتن ۱۳٫۶۰ درصد سهام، در جایگاه دوم سهامداران ثمسکن قرار دارد. در جدول زیر، لیست مهم‌ترین سهامداران و درصد مالکیت آن‌ها از این نماد در تحلیل ثمسکن قابل مشاهده است.

سهامداران در تحلیل ثمسکن

همانطور که در جدول مشاهده می‌شود، در حالت تلفیقی نیز، بانک مسکن به‌همراه زیرمجموعه‌های خود حدود ۴۹٫۶۴ درصد از سهام ثمسکن را در اختیار دارد. تمام سهامداران تلفیقی ثمسکن به‌همراه زیرمجموعه‌هایشان در سایت انیگما قابل مشاهده هستند.

سهامداران تلفیقی شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن

تحلیل بنیادی ثمسکن

برای ارزش‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری، باید ارزش خالص دارایی‌ها (NAV) محاسبه شود. در محاسبه NAV شرکت، تمام دارایی‌های بورسی و غیربورسی آن بررسی و ارزش‌گذاری می‌شوند. این دارایی‌ها شامل سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس یا هرگونه سرمایه‌گذاری خارج از بورس مانند خرید املاک و مستغلات، طلا، سکه، ارز و… است. محاسبه ارزش روز دارایی غیربورسی عاملی مهم برای افزایش دقت در محاسبه NAV محسوب می‌شود؛ اما به‌دلیل سختی محاسبه آن، برخی تحلیلگران آن را معادل بهای تمام‌شده در نظر می‌گیرند. بنابراین، مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی صفر محاسبه می‌شود، اما در این تحلیل مازاد ارزش پرتفوی غیربورسی محاسبه شده است. در ادامه ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی ثمسکن مورد بررسی قرار گرفته است.

ارزش روز پرتفوی بورسی در تحلیل ثمسکن

مازاد ارزش پرتفوی بورسی ثمسکن در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۷ حدود شش هزار و پانصد میلیارد تومان است. در جدول زیر برخی دارایی‌های بورسی ثمسکن قابل مشاهده است. طبق جدول زیر ثمسکن ۷۴ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری مسکن پردیس را در اختیار دارد. همچنین این شرکت، ۶۴ درصد از شرکت سرمایه‌گذاری مسکن الوند را در پورتفوی بورسی خود دارد.

پرتفوی بورسی در تحلیل بنیادی ثمسکن

ارزش‌گذاری پرتفوی غیربورسی در تحلیل بنیادی ثمسکن

مهم‌ترین‌ شرکت‌های پرتفوی غیربورسی ثمسکن باتوجه به آخرین اطلاعات منتشرشده تا ۷ خرداد ۱۴۰۲ مطابق جدول زیر است. مجموع مازاد ارزش غیربورسی ثمسکن ۲٬۱۹۷ میلیارد تومان است.

پرتفوی غیر بورسی در تحلیل ثمسکن

در ادامه به برخی از نکات تحلیل ثمسکن اشاره شده است:

  • خالص ارزش دارایی‌های شرکت‌ سرمایه‌گذاری مسکن شمال حدود ۱٬۱۰۰ میلیارد تومان، شرکت مسکن گیلان حدود ۶۰۰ میلیارد تومان و شرکت سرمایه‌گذاری مسکن غرب حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

برای مشاهده دیگر شرکت‌های پرتفوی ثمسکن و نحوه ارزش‌گذاری هریک از این شرکت‌ها به سایت Enigma.ir مراجعه کنید.

سود هر سهم (EPS) در تحلیل ثمسکن

مطابق صورت سود و زیان منتشر شده در تحلیل بنیادی ثمسکن، سود خالص این شرکت در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۱۴۰۱/۰۹/۳۰ به ازای هر سهم ۳۸۲ ریال بوده است.

نسبت P/E ttm در تحلیل بنیادی سصوفی برای دوره 3 ماهه منتهی به 1401/12/29، 6٫8 و نسبت P/B در همین دوره 2٫5 بوده است. باتوجه به سود خالص ثمسکن، حاشیه سود خالص شرکت در پایان سال مالی 1401، 79 درصد بوده است. در جدول زیر، نسبت‌هایی مانند P/S ttm و حاشیه سود ناخالص ثمسکن برای دوره‌های مختلف قابل مشاهده است.

نسبت‌های مالی ثمسکن

سود مجمع (DPS) ثمسکن

مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به آذرماه ۱۴۰۱ در تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۸ برگزار شد. طبق تصمیمات این مجمع، ثمسکن به ازای هر سهم ۵۰ ریال سود نقدی تصویب کرده است. به‌عبارتی ثمسکن ۱۳ درصد از سود خالص شرکت را بین سهامداران خود تقسیم کرده است.

زمان‌بندی و نحوه پرداخت سود ثمسکن مطابق جدول زیر می‌باشد:

تعداد سهامزمان پرداخت

از ۱ تا ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ سهمسود سهامداران حقیقی و حقوقی درای کد سجام در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۵ از طریق سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به حساب‌بانکی در سامانه سجام واریز شد.

از ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ سهم به بالابا هماهنگی قبلی

سهامداران حقیقی فاقد کد سجام می‌بایست برای دریافت سود خود نسبت به ثبت‌نام در سامانه سجام اقدام کنند.

محاسبه و تحلیل NAV ثمسکن

برای تحلیل بنیادی ثمسکن و محاسبه NAV آن، حقوق صاحبان سهام متناسب با افزایش سرمایه، سود تقسیمی و جمع درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها تعدیل و مبلغ 1٬420 میلیارد تومان محاسبه شده است. با تقسیم مجموع حقوق صاحبان سهام و مازاد ارزش بورسی و غیربورسی بر تعداد سهام شرکت، NAV هر سهم برای ثمسکن 16٬183 ریال برآورد می‌شود. نسبت قیمت روز در تاریخ 1402/03/07 تقسیم بر NAV شرکت، نسبت P/NAV در تحلیل ثمسکن 42٫3 درصد است.

تحلیل بنیادی ثمسکن

به‌طور کلی فرمول یا محاسبه مشخصی برای ارزش‌گذاری مقایسه‌ای در روش NAV وجود ندارد؛ اما به‌طور سنتی P/NAV برای این سهم باید حدود 60 تا 70 درصد باشد که باتوجه به محاسبات انجام‌شده P/NAV ثمسکن 42٫3 درصد است. پس می‌توان انتظار داشت ارزش سهم ثمسکن در آینده افزایش یابد.

مقاله پیشنهادی: آموزش تحلیل بنیادی

نمودار قیمتی ثمسکن

چارت زیر روند قیمتی سهام ثمسکن را نشان می‌دهد. قیمت سهام ثمسکن در تاریخ ۱۳۹۹/۰۴/۲۸ به بالاترین مقدار (۱۳٬۲۲۰ ریال) رسید. ارزش بازار این نماد در تاریخ مذکور ۷٬۳۲۶ میلیارد تومان بود. در حال حاضر باتوجه به قیمت روز در سایت TSE، ارزش بازار این نماد ۴٬۲۹۶ میلیارد تومان است. قیمت سهام ثمسکن در این بازه زمانی ۴۱ درصد کاهش یافته است.

نمودار قیمتی گروه سرمایه‌گذاری مسکن

سوالات متداول

NAV هر سهم ثمسکن چقدر است؟

ان ای وی هر سهم در تحلیل ثمسکن مبلغ ۱۶٬۱۸۳ ریال برآورد شده است.

P/NAV ثمسکن چقدر محاسبه شده است؟

پی به ان ای وی ثمسکن در تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۷، ۴۲٫۳ درصد محاسبه شده است.

مهم‌ترین سهامداران ثمسکن چه کسانی هستند؟

گروه مالی بانک مسکن با مالکیت ۴۷٫۸۵ درصد از سهام ثمسکن، سهامدار عمده این شرکت است.

سبزرهان بورس...
ما را در سایت سبزرهان بورس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : isabzrahanbourse بازدید : 44 تاريخ : يکشنبه 1 مرداد 1402 ساعت: 13:47